byt Vinohrady

Tento krásný světlý byt, který se nachází v posledním patře činžovního domu na Vinohradech, je dispozičně rozdělen do  dvou úrovní. Spodní část, kde vstupujete do bytu je hlavní část a to obytná, tam rodina tráví většinu času, má zde kuchyň, obývák, ložnice  a vrchní část tzv. galerie, kam je vstup po schodech, které tvoří část kuchyňské linky, tam je klidová zona s pracovnou a terasou.

Původní majitelé tento byt měli na přechodné bydlení, když se zdržovali v Praze. Zařízením a výmalbou odpovídal staršímu páru, který měl rád klasické věci, na stěnách modrou v kombinaci se žlutou, tyto barvy vévodily i koupelnám a na nábytku převažoval rustikální styl v dekoru buku.

Noví majitelé se rozhodli celý tento koncept rozbourat a udělat si bydlení, které bude odpovídat jejim představám a bude se jim tam hezky žít. V době, kdy mě oslovili byli v očekávání a čekal je krok do další části života, a to rodiny. Hrubé a základní práce se naštěstí stihly do porodu a následné zařizování jsme ladili už i s malou velitelkou rodiny. Celý koncept bytu je lazen do přírodních materiálů, neutrálů s přihlédnutím na styl, který majitelé mají rádi a to Indii, Indonesii a s tím související i Bali. Do bytu jsme zajímavě zakomponovali věci a vzpomínky z cest. Například ve vstupní hale, tam kde je motiv na japonské roletě a stěně, to je fotka, kterou majitelé pořídili na jedné své cestě po Bali z rýžových polí. V galerii je umístěna komoda, kterou jsme přímo na zakázku nechali vytvořit v Indii a doplňky, které do tohoto stylu nepochybně patří, jsou buď přímo z cest a nebo dokoupené v Čechách.

Galerie
  • vstupní hala
  • obývák s kuchyní
  • obývací část
  • obytná část bytu
  • detail schodů
  • detail schody
  • ptačí perspektiva
  • galerie
  • relax zona
  • detail komoda
  • knihovna v galerii
  • pracovna v galerii
  • ložnice v asijském stylu
  • detail lampa
  • koupelna
  • obývací pokoj

Napište mi zprávu